LODY ARBUZOWE NA PATYKU

Znalezione obrazy dla zapytania LODY ARBUZOWE NA PATYKU

SKŁADNIKI

LODY

arbuz – 1 kg

sok wyciśnięty z 1 limonki

kiwi – 2 szt.

cukier puder lub syrop z agawy – do smaku

 

DODATKOWO

1 ćwiartka arbuza do podania lodów

Przygotowanie

Miąższ dojrzałego arbuza (bez pestek) dokładnie blendujemy i słodzimy syropem z agawy. Dodajemy sok wyciśnięty z limonki i ponownie blendujemy. Jeśli sok jest zbyt kwaśny, dosładzamy syropem z agawy lub cukrem pudrem. Foremki do lodów wypełniamy sokiem z arbuza do ¾ objętości i wstawiamy do zamrażarki bez patyczków. Gdy sok lekko przymarznie, dopełniamy foremki dojrzałym, zblendowanym kiwi. Jeśli kiwi jest zbyt kwaśne, dosładzamy je. Foremki z patyczkami wkładamy do zamrażarki i mrozimy ok. 2 godzin.