Joomla

do niczego

Wyszukaj

KOKOSOWA KONFITURA Z MANGO

Znalezione obrazy dla zapytania KOKOSOWA KONFITURA Z MANGO

Składniki

mango – 3 szt.

mleczko kokosowe – 200 ml

cukier żelujący 2:1 – 500 g

limonka – 3-4 szt.

 biały rum – 1 łyżka

 

Przygotowanie 

Mango obieramy, miąższ oddzielamy od pestki i blendujemy. Odmierzamy 750 g i mieszamy w wysokim garnku z mleczkiem kokosowym i cukrem żelującym. Wyciskamy sok z limonki i odmierzamy 75 ml. Dodajemy do konfitury i mieszamy. Wszystko doprowadzamy do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Następnie gotujemy na dużym ogniu przez 4 minuty, mieszając. Jeśli konfitura jest zbyt rzadka, kontynuujemy gotowanie przez 1-2 minuty. Dodajemy rum. Konfiturę natychmiast przelewamy do czystych, przepłukanych gorącą wodą słoików. Zamykamy i odstawiamy do ostygnięcia.