Ciasta
CIASTO 3 BIT
SKŁADNIKI
500 g herbatników
1 puszka (ok. 500 g) masy kajmakowej
2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (każdy po 40 g)
750 ml mleka
3 łyżki cukru
200 g masła (miękkiego)
500 ml śmietanki kremówki 30% (zimnej)
METROWIEC
SKŁADNIKI
20 ciastek jasnych
20 ciastek kakaowych
1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
1 śmietana 36 % (200 g)
1 łyżka cukru pudru
1/2 słoiczka nutelli (mały słoiczek; może być też inny krem)
Wiórki kokosowe
TARTA CZEKOLADOWA Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY I Z MALINAMI
Składniki na spód
300 g ciastek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym (tzw. markizy czekoladowe)
50 g mlecznej czekolady, połamanej i roztopionej
50 g masła, roztopionego
350 g malin
Czytaj więcej: TARTA CZEKOLADOWA Z MUSEM Z MLECZNEJ CZEKOLADY I Z MALINAMI
SERNIK OREO BEZ PIECZENIA
Składniki na spód
1 opakowania ciasteczek Oreo lub podobnych (ok. 176 g)
60 g masła o temp. pokojowej
Składniki na masę
1 kg sera białego 3 – krotnie zmielonego lub z wiaderka (o temp. pokojowej)
6 łyżeczek żelatyny w proszku
8 łyżek zimnej wody
CIASTO Z RABARBAREM I BUDYNIEM
SKŁADNIKI
CIASTO KRUCHE
2 szklanki (300 g) mąki pszennej
szczypta soli
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1/2 op. cukru wanilinowego
Strona 1 z 2