METROWIEC
SKŁADNIKI
20 ciastek jasnych
20 ciastek kakaowych
1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
1 śmietana 36 % (200 g)
1 łyżka cukru pudru
1/2 słoiczka nutelli (mały słoiczek; może być też inny krem)
Wiórki kokosowe
Posypka czekoladowa
Przygotowanie
Do misy robota wlałam śmietanę, wsypałam łyżkę cukru pudru i ubiłam.
Pod koniec ubijania dałam serek mascarpone i wymieszałam za pomocą robota. Po kolei układałam ciemne ciastko, jasny krem, jasne ciastko, następnie nutella, ciemne ciastko, jasny krem, jasne ciastko, ponownie nutella i tak do końca itd. Smarowałam jeden bok złączonych ciastek nutellą i przykładałam następne połączone biało-kakaowe ciastka. Tak do wyczerpania wszystkich połączonych ciastek. Boki i wierzch ciasta posmarowałam pozostałym kremem. Boki ciasta „wybiłam” wiórkami kokosowymi. Na górę ciasta wysypałam posypkę czekoladową. Tak zrobione ciasto włożyłam na 2 godz do lodówki. Ciasto kroimy pod kątem 45 stopni.