Dania główne
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPARAGAMI
SKŁADNIKI
750 g schabu bez kości (pokrojonego na 6 plastrów i wystekowanego lub rozbitego)
6 plasterków sera (np. mozzarella, gouda)
1 pęczek szparagów
oraz: sól, pieprz, bułka tarta, jajko, tłuszcz do smażenia
GULASZ Z INDYKA Z MARCHEWKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
SKŁADNIKI
400 g mięsa z udźca indyka
przyprawy: sól i pieprz, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, szczypta płatków chili
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka masła klarowanego lub oleju roślinnego
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
Czytaj więcej: GULASZ Z INDYKA Z MARCHEWKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
SCHAB Z BOBEM
SKŁADNIKI
800 g schabu
1 łyżka oliwy
1 cebula
3 plastry wędzonego boczku (80 g)
500 ml bulionu
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KOPERKOWYM
Składniki
ok. 800 g polędwiczki wieprzowej
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy
1/2 cebuli
1 marchewka
ŁOSOŚ CAPRESE Z PESTO
SKŁADNIKI
500 g filetu z łososia
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki pesto (gotowego lub DOMOWEGO)
1 pomidor
4 łyżki tartego sera mozzarella
Strona 1 z 2