Ciastka
DUŃSKIE CIASTKA WANILIOWE
Składniki
250 g masła
150 g cukru pudru
szczypta soli
1 jajko
AMERYKAŃSKIE CIASTKA PODWÓJNIE CZEKOLADOWE
Składniki
110 g masła
180 g miałkiego i jasnego brązowego cukru
1 duże jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
165 g mąki pszennej
PROSTE CIASTKA ORZECHOWE
Składniki
280 g masła orzechowego (gładkiego lub z kawałkami orzeszków)
1 duże jajko
1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
WIELKANOCNE CIASTECZKA Z JAJECZKAMI CZEKOLADOWYMI
Składniki
180 g masła
pół szklanki jasnego i miałkiego brązowego cukru
3 łyżki drobnego cukru do wypieków
2 żółtka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Czytaj więcej: WIELKANOCNE CIASTECZKA Z JAJECZKAMI CZEKOLADOWYMI
CIASTECZKA CYTRYNOWE
Składniki
150 g masła
2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
1 duże jajko
świeżo otarta skórka z 2 cytryn
1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
Strona 1 z 2