Przetwory
MUS SZARLOTKOWY
Składniki
2 kg słodkich jabłek
3 szklanki jabłkowego soku
2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
DŻEM RABARBAROWO-MALINOWY
SKŁADNIKI
800 g rabarbaru
200 g mrożonych malin
1 łyżka soku z cytryny
500 g cukru żelującego 2:1
2 łyżki malinówki
OGÓRKI KISZONE
Składniki
ogórki
przegotowana letnia woda – 1 l
sól – 50 g
świeży chrzan
czosnek
liście dębu
MARMOLADA Z POMARAŃCZY
Składniki
8 pomarańczy
500 g cukru żelującego 2:1
RELISZ ŚLIWKOWY Z PRZYPRAWAMI
Składniki
śliwki – 1 kg
czerwona cebula – 300 g
olej – 1-2 łyżki
mielone ziele angielskie – 1 łyżeczka
mielony kardamon – 0,5 łyżeczki
mielony cynamon – 0,5 łyżeczki
mielony pieprz cayenne – 0,5 łyżeczki
sól
Strona 1 z 2