Przetwory
KOKOSOWA KONFITURA Z MANGO
Składniki
mango – 3 szt.
mleczko kokosowe – 200 ml
cukier żelujący 2:1 – 500 g
limonka – 3-4 szt.
biały rum – 1 łyżka
KISZONE BURAKI Z ANYŻEM I GOŹDZIKAMI
SKŁADNIKI
buraki – 750 g
korzeń imbiru – 20 g
anyż – 1 szt.
goździki – 5 szt.
sól
KISZONE SAŁATKI Z WARZYW
SKŁADNIKI
rzodkiewki – 10 szt.
marchewka BIO – 1 szt.
zielony ogórek BIO – 1 szt.
czerwona cebula – 1 szt.
woda – 1 ½ szklanki
biały ocet winny – 1 ½ szklanki
sól morska – 3 łyżeczki
Ogórki małosolne
Składniki
ogórki gruntowe – 2 kg
koper – 2 baldachy
korzeń chrzanu – 5 szt.
czosnek – 4 ząbki
liście porzeczki – 7 szt.
Domowy Ketchup
Składniki
pomidory malinowe – 1 kg
czosnek – 1 ząbek
cebula dymka – 2 szt.
seler naciowy – 1 mała łodyga
cukier brązowy – 3 łyżki
ocet jabłkowy – 3 łyżki
Strona 2 z 2