Joomla

do niczego

Wyszukaj

ŁOSOŚ CAPRESE Z PESTO

Wpis na blogu

SKŁADNIKI

500 g filetu z łososia

1 łyżeczka mielonej papryki

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki pesto (gotowego lub DOMOWEGO)

1 pomidor

4 łyżki tartego sera mozzarella

 

PRZYGOTOWANIE

Łososia opłukać, osuszyć, odciąć skórkę, podzielić na 4 porcje. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na ok. 15 minut.

Przygotować pesto. Łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu ryby rozsmarować pesto. Dodać półplasterki pomidora (doprawić je solą i pieprzem), posypać tartym serem. Piec przez 18 minut w piekarniku nagrzanym do 210 st. C.