Joomla

do niczego

Wyszukaj

ŁOSOŚ MIODOWO-LIMONKOWY

Wpis na blogu

SKŁADNIKI

600 g filetu z łososia

3 łyżki miodu

3 łyżki soku z limonki

3 łyżki sosu sojowego

 

1 łyżka oliwy

3 łyżeczki startego imbiru

2 ząbki czosnku, drobno starte

PRZYGOTOWANIE

Łososia podzielić na porcje, z każdej odciąć skórę i sprawdzić czy nie ma ości. Opłukać i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty i nasmarować nią kawałki łososia. Odłożyć do naczynia żaroodpornego do zamarynowania na ok. 1 godzinę. W międzyczasie przygotować sałatkę ryżową do podania Piekarnik nagrzać do 210 stopni C. Włożyć zamarynowanego łososia i piec przez 18 minut. Na talerze wyłożyć po porcji sałatki ryżowej i filetu z łososia. Można skropić limonką i posypać świeżymi ziołami.