Joomla

do niczego

Wyszukaj

Przekąski idealne do szampana

Sylwestrowe przekąski – Idealny dodatek do szampana

Składniki 

100 dag plastrów łososia wędzonego na zimno

1 szt. awokado (nie powinno być twarde ale też nie super dojrzałe)

Cytryna

Gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

 

Przygotowanie

Plastry wędzonego na zimno łososia (najlepszy byłby atlantycki) pokroiłem w mniejsze paski. Awokado przekroiłem na pół. Pozbawiłem pestki. Obrałem ze skórki. Następnie pokroiłem poprzecznie w plastry. Skropiłem sokiem z cytryny, żeby nie ciemniało. Każdy plasterek awokado owinąłem paskiem wędzonego łososia. Ułożyłem na talerzu. Przybrałem łodygą rozmarynu i kilkoma plasterkami cytryny.  Podałem do szampana. Można taki ”twór” nadziać na wykałaczkę, ale trzeba robić to ostrożnie, żeby nie zepsuć efektu. Najlepiej zrobić „łódeczkę”. I przez nią przekłuć się wykałaczką.