Domowe zapiekanki
Składniki
Bułki
1 papryka
2 cebule
500g pieczarek
Ser Gouda
Przyprawy: sól, pieprz, bazylia
odrobina masła
Przygotowanie
Pieczarki ścieramy na grubej tarce i na patelni podsmażamy aż nadmiar wody wyparuje, przyprawiamy szczyptą soli. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną cebulę aż się zeszkli, przyprawiamy bazylią i solą. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy aż papryka zmięknie. Bułki (dowolny rodzaj, każde będą dobre) przekrajamy na pół, połówki smarujemy odrobiną masła, nakładamy pieczarki, cebulę z papryką, przyprawiamy bazylią i posypujemy startym serem. Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wkładamy zapiekanki na około 10min.
Smacznego